Тухли и разтвори

При нас ще намерите голям избор и наличност на различни видове тухли : Поротерм, Младост, Мирково, Кебе, Багренци. Изберете от различни варианти на размерите - голямо форматни блокове, четворки и единички (фасадни , плътни керамични и бетонови).

Керамичната тухла е един от най-разпространените строителни материали и се използва широко за изграждане на основи, облицовка на сгради, зидане на главни стени, вътрешни прегради и пещи. Благодарение на универсалната си форма и високи експлоатационни характеристики, конструкциите, изградени от него, са особено здрави и имат дълъг експлоатационен живот.

Високотемпературният процес на изпичане придава на керамичните тухли уникалните им характеристики, като например  устойчивост на водопоглъщане и устойчивост на износване. Керамичните тухли също така имат впечатляващ показател за якост на натиск (до 100 MPa/14500 psi) и отлични възможности за огнеустойчивост - те могат да издържат на температури до 1000° C / 1832° F, без да се разрушат или разпаднат. Освен това могат да се полагат в сух вид или с хоросан, ако е необходимо.

Керамичните тухли се използват в строителството на сгради от древни времена благодарение на своята издръжливост и естетически вид. Днес те продължават да са популярни както за вътрешни, така и за външни стени поради способността им да осигуряват добри топлинни свойства, без да жертват качеството на въздуха или звукоизолацията - идеално решение за енергийно ефективни сгради. Често се срещат и в градински стени, камини, тераси, алеи и други външни приложения поради ниските им нужди от поддръжка в сравнение с други видове зидарски изделия.

 

Тагове