Тухла Porotherm 25 Thermo – 375/250/238 мм

4,20 лв. / бр.
ID: 34214

Блоковете за зидария Porotherm 25 Thermo – иновативно решение с естествен и традиционен градивен материал. Новият блок за зидарии на Винербергер е с подобрени топлоизолационни характеристики, нов дизайн на решетката и подобрено обемно тегло.
Porotherm 25 Thermo са необходими 2 см по-малко топлоизолационен материал в сравнение със стандартните блокове Porotherm 25 (λu = 0,26 W/(mK)) за постигането на един и същ коефициент на топлопреминаване на стената (U-стойност), съответно можем да спестим от разходите за топлоизолационния материал. Ако пък сравним зидове, изградени с Porotherm 25 Thermo и Porotherm 25, при една и съща дебелина на топлоизолационния материал, можем да понижим коефициента на топлопреминаване на стената, изградена с новия блок за зидарии Porotherm 25 Thermo, с около 10%, т.е. респ. да повишим енергийната ефективност на сградата и да плащаме по-ниски разходи за отопление и климатизация.

Технически характеристики:

  • Размери (ДхШхВ): 375 x 250 x 238 mm
  • Дебелина на стената: 25 см
  • Топлопроводимост: 0,168 W/mK
  • Якост на натиск: 10 (N/mm²)
  • Тегло: 14,70 kg/бр.
  • Разходна норма блокове (Dryfix.Extra) n.a.
  • Разходна норма блокове (зид. разтвор) n.a.
  • бр. в палет: 60 бр. в палет

Марка: Винербергер

Категории:

Сподели:

Описание
Описание: Керамични блокове с вертикални кухини Porotherm 25 N+F, за защитена зидария, с нут и федер, предназначени за неносещи зидове с дебелина на зида 25 см. Характеристики на продукта: Размери: 375х250х238 mm Дебелина на стената: 25 cm Тегло: 16 kg/бр. Якост на натиск: 10 N/mm2 Плътност: 750 kg/m3 Шумоизолация: 49 dB Клас по реакция на огън: A1 Топлопроводност: 0,26 W/mK Броя в кубичен метър: 44 бр./ m3 Броя в квадратен метър: 11 бр. / m2 Количество разтвор 55 l/m? Транспортна опаковка – покрит с фолио палет: 60 бр./палет Керамичните тухли Poroterm се отличават с микропореста капилярна структура и притежават способността да "дишат" - поемат излишната влага от въздуха и обратно, отделят я при понижена относителна влажност в помещението , т.е. действат като естествен регулатор на микроклимата. Керамичните блокoве POROTHERM са с вертикални кухини, много на брой камери, сравнително дебели външни и вътрешни стенички. Керамичните блокoве POROTHERM са с порьозен череп и кухинност около 45% и са направени от 100% естествени материали. Благодарение на порьозната си маса керамичните блокове имат сравнително ниско обемно тегло и се изпълняват в по-големи формати, като това ги прави и по-технологични. Използват се за изграждане на носеща или неносеща външна и вътрешна зидария при строителството на обществени и жилищни сгради. Предимства на POROTHERM: Икономия на материали и човешки труд Топлоизолация и звукоизолация – много по-добра от тези на традициониите материали за зидария от керамика. Бързина при използване Приятен и уютен микроклимат през цялата година поради употребата на 100% естествени материали Ampakmuвни цени за зидария м3 u м2 Творчестки решения за вътрешна и външна декорация Традиция, качество, дълготрайност и естетичност
Допълнителна информация
Марка

Филтър

Якост на натиск N/mm

10 N/mm

Шумоизолация Db

49 Db

Брой в пале

60 бр.

Подобни продукти

Тагове