Мазилка суха структурна влачена 2.0 мм. Power Mix /Портланд/ – 25 кг. Бяла (Теразид)

14,35 лв. / бр.
ID: 21020

Структурна мазилка ТЕРАЗИД е суха смес на база бял цимент с добавени минерални пълнители с подходяща зърнометрия и полимерни добавки. Готова е за работа след разбъркване с вода. Предназначена е за направа на фина защитно-декоративна мазилка за външни и вътрешни стени и тавани. Структурна мазилка ТЕРАЗИД се използва като финишно покритие и създава бяла водоустойчива грапава повърхност. Изсъхналият слой мазилка гарантира защита от биещ дъжд и атмосферна влага, идеална паропропускливост, както и сигурна пукнатинно- и светлоустойчивост.

Преди нанасянето на структурната мазилка се грундира с грунд за обработване на минерални основи ТЕРАЗИД G-33. Да се има предвид, че грундът намалява водопоглъщащата способност на основата и осигурява нормално съхнене на декоративния слой мазилка, а също така гарантира обезпрашеността на основата. По този начин се увеличава и адхезията на окончателния слой. 

Технически характеристики:

  • Якост на натиск: 9,2 N/mm2
  • Якост на опън при огъване: 2,8 N/mm
  • Якост на сцепление: 1,9 N/mm2
  • Капилярна абсорбация на вода – c: 0,24 kg/m2.min 0,5 клас W1
  • Коефициент на преминаване на водни пари – μ: 5/20
  • Коефициент на топлопроводност – λ 10,dry: 0,60 W/m.K
  • Реакция на огън: Клас А1
  • Плътност в сухо състояние: 1545 kg/m3
Описание
Структурна мазилка ТЕРАЗИД е суха смес на база бял цимент с добавени минерални пълнители с подходяща зърнометрия и полимерни добавки. Готова е за работа след разбъркване с вода. Предназначена е за направа на фина защитно-декоративна мазилка за външни и вътрешни стени и тавани. Структурна мазилка ТЕРАЗИД се използва като финишно покритие и създава бяла водоустойчива грапава повърхност. Изсъхналият слой мазилка гарантира защита от биещ дъжд и атмосферна влага, идеална паропропускливост, както и сигурна пукнатинно- и светлоустойчивост. Преди нанасянето на структурната мазилка се грундира с грунд за обработване на минерални основи ТЕРАЗИД G-33. Да се има предвид, че грундът намалява водопоглъщащата способност на основата и осигурява нормално съхнене на декоративния слой мазилка, а също така гарантира обезпрашеността на основата. По този начин се увеличава и адхезията на окончателния слой. В зависимост от размера на структуроопределящите зърна, мазилката се произвежда в 3 разновидности с 1.5, 2 и 3 мм диаметър на зърното. Разходна норма: - в зависимост от размера на структуроопределящите зърна: - при 1.5 мм: 2,4 кг/м2; - при 2.0 мм: 2,8 кг/м2; - при 3.0 мм: 3,5 кг/м2. Данни за употреба: - пропорция: 100 части суха смес към 25-26 части вода; - време за "узряване": 8-10 минути; - време за работа: около 2 часа; - температура на приложение: от +5°С до +30°С; - да не се полага под пряко слънчево греене.
Допълнителна информация
Марка

Филтър

Разходна норма

около 2,9кг./кв.м.

Описание - дълго 1

Подобни продукти

Тагове